Društvo

U oktobru završetak zgrade sa 32 stana za izbjegla i raseljena lica

U oktobru završetak zgrade sa 32 stana za izbjegla i raseljena lica
Foto: N.N. | U oktobru završetak zgrade sa 32 stana za izbjegla i raseljena lica

GRADIŠKA - Ministar za izbjegla i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš tokom današnje posjete Gradišci izrazio je očekivanje da će u oktobru biti useljiva stambena zgrada sa 32 stana za izbjegla i raseljena lica u gradiškom naselju Senjak.

Za gradnju ove zgrade će iz Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, potprojekat BHZ, biti izdvojeno oko 1.250.000 KM.

Čordaš je nakon razgovora sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Adžićem o stambenom zbrinjavanju izbjeglih i raseljenih lica, te posjete mjestu izgradnje, naveo da će na ovaj način stambeno biti zbrinuto više od 100 izbjeglih lica iz Hrvatske i reseljenih sa područja Federacije BiH koji žive u Gradišci.

On istakao da se u okviru Regionalnog projekta stambenog zbrinjavanja grade stanovi za izbjegla i raseljena lica na teritoriji cijele Republike Srpske, koji će biti završeni ove ili naredne godine.

Čordaš je najavio da će najkasnije za dva mjeseca u Gradišci početi gradnja još jedne zagrade sa 32 stana koja će biti finansirana iz kreditnog programa "CEB 2", te da će realizacijom ovog projekta biti stabeno zbrinuta sva lica koja trenutno koriste kolektivne smještaje u Gradišci i cijeloj Srpskoj.

"U Gradišci ćemo raditi oko 100 stambenih jedinica, a vrijednost tih projekata je oko 4.000.000 KM", naveo je Čordaš.

Adžić je rekao da će stanovi u kojima će biti smještena izbjegla i raseljena lica iz Hrvatske i FBiH ostati u vlasništvu opštine dok oni trajno ne riješe stambeno pitanje.

On je naveo da je opština Gradiška u projektnu dokumentaciju, građevinske i druge dozvole za ovu zgradu uložila oko 160.000 KM, te da će izdvojiti još sredstava za uređenje infrastukture.

Adžić je zahvalio Čordašu i Vladi Republike Srpske koji zajedno sa lokalnom upravom žele da konačno riješe pitanje stambenog zbrinjavanja izbjeglih i raseljenih lica na području opštine Gradiška.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije