Društvo

U ponedjeljak konferencija "Jednakost znači kvalitet"

U ponedjeljak konferencija "Jednakost znači kvalitet"
Foto: Ilustracija | U ponedjeljak konferencija "Jednakost znači kvalitet"

​Regionalna konferencija "Jednakost znači kvalitet", koja će predstaviti prakse regiona u oblastima učenja, rada i života osoba sa poteškoćama u razvoju, održaće se u ponedjeljak, 13. Maja u Banjaluci, u konferencijskoj sali Aquane, s početkom u 11.00 časova.

Cilj konferencije koju organizuje Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu – zvjezdice" je prikupljanje i razumijevanje najboljih regionalnih praksi u poboljšanju učenja rada i života djece i osoba sa smetnjama u razvoju i poboljšanja kvaliteta života njihovih porodica sa posebnim fokusom na:  zakonski okvir i potrebe sistemskog rješenja problema ove populacije, organizaciju ustanova za boravaka i rad djece i osoba sa poteškoćama u razvoju, inovativna rješenja i nove metode učenja i terapije, regionalna povezanost i primjena najboljih praksi u Republici Srpskoj.

Učesnici konferencije su predstavnici vodećih institucija u regionu koji će predstaviti: „Finansijski model upravljanja  novim modelom usluga socijalne zaštite grada Novog Sada“ - Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“ Novi Sad, „Proces deinstitucionalizacije i kvalitet života osoba sa poteškoćama“ – Evropsko udruženje pružalaca socijalnih usluga, „Novi način i oblik života odraslih sa poteškoćama u razvoju“ – Centar za obuku, rad i zaštitu iz Ljubljane, „Nove metode učenja i terapije kod djece sa poteškoćama u razvoju“ – Ambasorji nasmeha Ljubljana.

Konferenciju će otvoriti Igor Radojičić gradonačelnik Banja Luke, a prisustvovaće  predstavnici resornih ministarstava u Vladi RS, načelnici gradskih resora, kao i predstavnici institucija i udruženja koji se bave problemima i podrškom učenja, rada i života osoba sa poteškoćama u razvoju.

Konferenciju organizuje Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama "Dajte nam šansu-Zvjezdice" iz Banjaluke, a uz podršku USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG).

Konferenciju će otvoriti Igor Radojičić, gradonačelnik Banja Luke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije