Društvo

U protekla tri dana koronom u Srpskoj zaražena 21 osoba

U protekla tri dana koronom u Srpskoj zaražena 21 osoba
Foto: Ilustracija | U protekla tri dana koronom u Srpskoj zaražena 21 osoba

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini izvršeno je testiranje 145 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 21 osobe.

Radi se o 11 muškaraca i 10 žena.

Prema mjestu prebivališta, 24. 3. 2023. godine, prijavljeno je šest osoba iz Foče, po dvije iz Istočnog Novog Sarajeva i Rogatice i po jedna iz Banjaluke, Teslića i Čelinca

25. i 26. 3. 2023. godine, prijavljeno je sedam osoba iz Banjaluke i jedna iz Doboja.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljena su dva smrtna slučaja. Radi se o muškarcu i ženi, starije životne dobi, iz Banjaluke i Teslića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 121.001 slučaj virusa korona, a preminulo je ukupno 6.649 osoba kod kojih je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 456.704 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 42, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 24, a u ostalim bolnicama 18. Na respiratoru nije nijedna osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije