Društvo

U subotu sahrana episkopa Atanasija

U subotu sahrana episkopa Atanasija
Foto: N.N. | U subotu sahrana episkopa Atanasija

TREBINJE - Sahrana umirovljenog Episkopa zahumsko-hercegovačkog primorskog Atanasija, koji je preminuo sinoć u Bolnici Trebinje, biće u subotu, 6. marta 2021. godine, na Zadušnice, saopšteno je u Eparhiji zahumsko hercegovačkoj i primorskoj.

Nakon jutarnjeg bogosluženja sa opijelom koje počinje u 8.30 časova u Sabornom hramu u Trebinju, ispred hrama će se u 10 časova služiti sveta Božanstvena liturgija, a pogrebna povorka polazi u 12 časova i kretaće se gradskim ulicama i kroz Zasad polje, zajedno sa sveštenstvom i vjernim narodom, do manastira Tvrdoš, u čijem će groblju, u paraklisu Vaskrsenja Gospodnjeg, u 13.30 biti sahranjen vladika Atanasije.  

Do dana sahrane, tijelo novopredstavljenog umirovljenog Episkopa Atanasija biće u trebinjskom Sabornom hramu, u kojem će se, u petak, 5. marta 2021. godine, od 9.00 časova, služiti Sveta Božanstvena liturgija, uz poklonjenje vjernika.

Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska moli sve koji budu prisustvovali bogosluženjima i sahrani Episkopa Atanasija da se strogo pridržavaju protivpandemijskih mjera, propisanih od strane nadležnih institucija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije