Društvo

Protest prevoznika u Banjaluci

Protest prevoznika u Banjaluci
Foto: Nezavisne novine | U toku protest prevoznika u Banjaluci

BANJALUKA - Prevoznici iz Republike Srpske trenutno održavaju mirni protest u Banjaluci kako bi ukazali na veliko poskupljenje goriva, sporne licence koje im otežavaju rad i dugo držanje na granicama BiH.

Više od 150 kamiona je sa prijedorske petlje u Banjaluci krenulo, a vozači su sirenama ukazali na njihove probleme.

Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni unutrašnji transport RS, kazao je da se prevoznici suočavaju sa brojnim problemima, te da od početka pandemije virusa korona nisu dobili nikakvu pomoć od institucija.

"Mi imamo dobru saradnju sa Ministarstvom saobraćaja i veza RS, ali problem je što državne institucije ne rješavaju naše probleme. Najveći problemi su enormno visoke cijene goriva, licence koje nam ne priznaje Ministarstvo komunikacija i transporta, te veoma dugo zadržavanje na granicama u Gradišci, Rači, Izačiću i Brodu", naveo je Grbić.

Istakao je da ukoliko institucije BiH ne uvaže njihove zahtjeve u narednih nekoliko dana, protesti će biti mnogo radikalniji.

"Mi bi mogli blokirati granične prelaze sa kamionima ukoliko se naši zahtjevi ne ispune. Ne želimo da građani ispaštaju i pravimo velike gužve, ali mi samo želimo da ukažemo na naša prava. Svi zagovaraju da trebamo ispunjavati uslove Evropske unije, pa dajte nam onda ista prava kakva imaju prevoznici tamo. Ako mi blokiramo granice i ne budemo dostavljali robu ništa država neće ni imati", naglasio je Grbić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije