Društvo

Pratite nas na Google news

U toku sanacija fontane ispred Narodne skupštine RS

U toku sanacija fontane ispred Narodne skupštine RS
Foto: N.N. | U toku sanacija fontane ispred Narodne skupštine RS
Srna

BANJALUKA - Za sanaciju fontane ispred Narodne skupštine Republike Srpske iz budžeta grada Banjaluka izdvojeno je 40.000 KM, a radovi bi trebalo da budu okončani za dva mjeseca.

U gradskom Odjeljenju za komunalne poslove navode da sanacija, koja je počela ove sedmice, obuhvata obnovu bazena i dijela prateće opreme fontane izgrađene još u vrijeme gradnje objekta nekadašnjeg Doma Vojske 1973. godine.

"Kamene ploče, koje otpadaju već godinama, biće zamijenjene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljne uticaje, a i mnogo ljepše izgleda", kažu u resornom odjeljenju.

U ovom odjeljenju navode da je novi materijal, odnosno takozvani štampani beton, već pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata, kao što je fontana kod Medicinskog fakulteta.

Od sredine aprila u punom kapacitetu su sve fontane na području Banjaluke - na Trgu Krajine, na Trgu palih boraca, u gradskim parkovima "Petar Kočić" i "Mladen Stojanović", u Bulevaru cara Dušana, kod Narodnog pozorišta Republike Srpske, kod Medicinskog fakulteta, te fontana na kružnom toku na ukrštanju ulica Krajiških brigada i Ivana Gorana Kovačića.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije