Društvo

UG Misli dobro: Nova vlada mora ozbiljno da se posveti reformama

UG Misli dobro: Nova vlada mora ozbiljno da se posveti reformama
Foto: N.N. | UG Misli Dobro: Nova vlada mora ozbiljno da se posveti reformama

BANJALUKA - Parlamentarne političke stranke, bez obzira na političke razlike, moraju postići minimum saglasnosti u vezi sa promjenama koje samo uz puni koncenzus mogu da upsiju, a Republika Srpska i njena buduća vlast moraju da počnu da stvaraju podsticajan i ohrabrujući ambijent za ljude kako bi svoju budućnost i perspektivu vidjeli u Republici Srpskoj.

Ovo se između ostalog navodi u saopštenju Udruženja građana Misli dobro koje smatra i to da Vlada RS u novi mandat mora ući sa ljudima koji mogu, znaju i žele opšti interes da stave iznad stranačkog te da se mora početi stvarati politička klima koja će narodu pružiti nadu u život na ovim prostorima. Takođe, u saopštenju se navodi da Republika Srpska zbog migracija i negativnog prirodnog priraštaja svake godine ima sve manje stanovnika te da je sve izraženiji negativan stav ljudi prema životu i budućnosti u Republici Srpskoj i da nova vlast mora da počne da stvara političku klimu koja će narodu pružiti nadu u život na ovim prostorima.

"Političke razlike ne smiju biti prepreka za razvoj Republike Srpske. Neophodno je prekinuti praksu da se svako drugačije mišljenje naziva izdajom, a podjela na patriote i izdajnike koristi kao sredstvo političkog diskvalifikovanja. Dignitet institucijama se mora vratiti, kako bi one, a ne pojedinci i stranke, imali ingerencije nad procesima za koje su nadležni", navodi se u saopštenju i dodaje da je trenutno povjerenje u MUP Republike Srpske i pravosudne institucije na istorijski niskom nivou.

U saopštenju se naglašava i to da se mora omogućiti profesionalno funkcionisanje sredstava javnog informisanja te da se mora vratiti povjerenje u sistem koji treba da stvara jednake uslove za sve ali i da se zauvijek mora napustiti praksa partijskog zapošljavanja.

U Udruženju Misli dobro naglašavaju da će u budućnosti kroz anganžman svojih članova, prijatelja i dobronamjernih građana, raditi na pripremi rješenja i otvarati široku raspravu kako bismo uz zajednički angažman struke, politike i svih zainteresovanih došli do najboljih rješenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije