Društvo

UKC RS adaptira smještaj u slučaju virusa korona

UKC RS adaptira smještaj u slučaju virusa korona
Foto: Ilustracija | UKC RS adaptira smještaj u slučaju virusa korona

​BANAJLUKA – Postojeći prostor Klinike za kožne i polne bolesti biće ustupljen Klinici za infektivne bolesti i biće prilagođen za prihvat onih pacijenata kod kojih se eventualno potvrdi infekcija korona virusom kao i onih pacijenata kod kojih postoji sumnja na prisustvo virusa, navedeno je u saopštenju UKC-a RS.

Napominju da je na nekadašnjoj lokaciji Klinike za plućne bolesti u centru grada (stara Hirurgija), završena adaptacija prostora koji će poslužiti u svrhu karantina onih osoba koje nemaju simptome bolesti, a boravili su u područjima zahvaćenim epidemijom.

"Klinika za kožne i polne bolesti biće izmještena u ponedjeljak iz sadašnjeg prostora i počeće sa radom u zgradi Tehničko-ekonomskog bloka (bivša Nuklearna medicina, lokacija Paprikovac)", navedeno je u saopštenju.

Do daljnjeg, Klinika za kožne i polne bolesti u novom prostoru primaće isključivo ambulantne pacijente, dok će oni pacijenti koji zahtijevaju hospitalizaciju biti zbrinuti u smještajnim kapacitetima drugih klinika UKC-a RS.

Prijem pacijenata vršiće se na zaseban ulaz zgrade, dok će pacijenti koji se liječe od drugih infektivnih oboljenja ostati u postojećem prostoru ove Klinike, takođe sa zasebnim ulazom.

"Isto tako, prostor Odjeljenja radioonkologije Klinike za onkologiju koji je smješten u prostoru Klinike za infektivne bolesti biće od subote 29. februara izmješten u adekvatan i u potpunosti opremljen prostor Dnevne bolnice Centra urgentne medicine", napominju iz UKC-a RS.

Iz Kliničkog centra apeluju na predstavnike medija da u vezi sa eventualnom potvrdom oboljelih od korona virusa isključivo kao izvor u svom radu koriste zvanične informacije nadležnih institucija, a ne izvore koji nisu relevantni.

"Ukoliko dođe do potvrde infekcije korona virusom svi mediji i javnost biće blagovremeno obaviješteni", poručili su iz UKC-a RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije