Društvo

UKC RS zapošljava 50 maturanata Medicinske škole

UKC RS zapošljava 50 maturanata Medicinske škole
Foto: Dražan Pozderović | UKC RS zapošljava 50 maturanata Medicinske škole

BANJALUKA - Pedeset maturanata Medicinske škole u Banjaluci biće primljeno u radni odnos u Univerzitetski klinički centar (UKC) Republike Srpske u Banjaluci.

Uoči Međunarodnog dana medicinskih sestara koji se tradicionalno obilježava 12. maja svake godine, generalni direktor UKC RS Vlado Đajić i pomoćnik generalnog direktora za zdravstvenu njegu Slađana Vranješ posjetili su danas Medicinsku školu u Banjaluci i tom prilikom Đajić je rekao da je ovo prvi put u istoriji ove zdravstvene ustanove da u jednom danu bude zaposleno 50 medicinskih radnika, odnosno učenika Medicinske škole.

"Naš plan jeste da vodimo računa o mladim ljudima u Srpskoj. Ovo je potreba UKC-a  i istovremo naša želja i obaveza da oni nastave život i rad u Srpskoj", kazao je Đajić.

Prema njegovim riječima, nakon završetka škole i pribavljanja potrebene dokumentacije, obaviće se rangiranje po prosjeku, te oni koji budu imali najbolji prosjek dobiće priliku za rad.

Mirko Jović, direktor Medicinske škole, navodi da je saradnja škole i UKC-a RS na veoma visokom nivou.

"Veoma smo srećni i zahvalni zbog zapošljavanja velikog broja medicinskih sestara i tehničara koji će moći da odrade volonterski staž, a prvi put u istoriji on će biti plaćen", rekao je Jović.

Anđela Kovačević, maturant ove škole, ističe da su učenici veoma zahvalni što će u narednih šest mjeseci imati priliku za usavršavanje stečenog znanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije