Društvo

Institutu uručena zaštitna medicinska oprema vrijedna 192.931 KM

Institutu uručena zaštitna medicinska oprema vrijedna 192.931 KM
Foto: Srna | Institutu uručena zaštitna medicinska oprema vrijedna 192.931 KM

Šef kancelarije Delegacije EU u Banjaluci Stefano Donati uručio je direktoru Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislavu Zeljkoviću zaštitne maske i odijela, vrijednosti 192.931 KM.

Oprema sadrži 412.500 hirurških maski, 41.250 zaštitnih "FFP2" maski i 18.720 zaštitnih odijela.

Zeljković je istakao značaj donirane opreme, koja će, kako je rekao, doprinijeti većoj zaštiti medicinskih radnika u borbi protiv virusa korona.

"Ova oprema će imati značaj u periodu pripreme zdravstvenih radnika za vakcinaciju. Oprema će biti raspoređena prema zdravstvenim ustanovama u skladu sa njihovim potrebama", rekao je Zeljković u Banjaluci.

On je zahvalio EU za velikodušnu donaciju, kao i cijeloj zdravstvenoj javnosti za razumijevanje za Republiku Srpsku, kada je riječ o donacijama lične zaštitne opreme, koja će biti iskorištena u zdravstvenim ustanovama.

Donati je rekao je da je cilj da se zdravstveni radnici adekvatno zaštite na radnim mjestima, te izrazio zadovoljstvo što je bio u prilici da Institutu u Banjaluci uruči ovu značajnu opremu.

On je naveo da je EU do danas donirala Republici Srpskoj zaštitnu medicinsku opremu vrijednu oko 1,9 miliona evra.

"Prošlo je već godinu dana od pojave pandemije virusa korona, ali, nažalost, još nismo izašli iz te situacije i pandemija je uticala na živote ljudi u cijelom svijetu, te ćemo zajednički nastaviti da se borimo protiv nje", istakao je Donati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije