Društvo

UNIBL ostvario saradnju sa Univerzitetom medicinskih nauka u Havani

UNIBL ostvario saradnju sa Univerzitetom medicinskih nauka u Havani
Foto: Ustupljena fotografija | UNIBL ostvario saradnju sa Univerzitetom medicinskih nauka u Havani

HAVANA - Rektor Univerziteta u Banjaluci (UNIBL) Radoslav Gajanin i rektorka Univerziteta medicinskih nauka u Havani Majrim Lago Kueija, potpisali su Memorandum o razumijevanju između dvije visokoškolske ustanove.

"Memorandumom potpisanim u Havani ostvaruje se saradnja na polju dodatnog profesionalnog usavršavanja akademskog osoblja. Između ostalog, ovim memorandumom, potpisanim na pet godina, definiše se saradnja na polju dodatne edukacije akademskog i stručnog osoblja u zdravstvu i u srodnim naukama. Takođe, zajednički će se raditi na razmjeni osoblja, te će univerziteti sarađivati u nizu drugih obrazovnih i naučnih aktivnosti. Plan je i da se radi na razvoju kurikuluma za zajedničke studijske programe", saopšteno je iz UNIBL.

Inače, Univerzitet medicinskih nauka u Havani vodeća je zdravstveno-obrazovna institucija na Kubi, na kojoj studira 77.000 studenata na 156 studijskih programa. Osim medicinskih usmjerenja, ovaj javni univerzitet ima i srodne fakultete na kojima se izučava biologija, hemija, biohemija, fizika i druge nauke.

Ovaj memorandum potpisan je tokom posjete rektora Gajanina i prorektora za materijalne i ljudske resurse Dalibora Kesića Havani, gdje prisustvuju obilježavanju 295. godišnjice Univerziteta u Havani. Plan je da Gajanin tokom ove posjete potpiše i sporazum o saradnji sa Univerzitetom u Havani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije