Društvo

UNICEF donirao opremu Institutu za javno zdravstvo RS

UNICEF donirao opremu Institutu za javno zdravstvo RS
Foto: Ilustracija | UNICEF donirao opremu Institutu za javno zdravstvo RS

BANJALUKA - UNICEF BiH danas je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske uručio donaciju vrijednu 36.000 KM, koja se sastoji od zaštitnih naočara i beskontaktnih toplomjera, saopšteno je iz ove organizacije UN.

Vršilac dužnosti direktora Instituta Branislav Zeljković zahvalio je za donaciju i izjavio da će biti od koristi i drugim zdravstvenim, ali i obrazovnim ustanovama u Srpskoj.

Zeljković je istakao da Institut ima dugogodišnju saradnju sa UNICEF-om, te izrazio nadu da će se ona i budućnosti nastaviti, saopšteno je iz UNICEFA.

Donacija se sastoji od 936 komada zaštitnih naočara u vrijednosti od 5.152 KM i 400 infracrvenih beskontaktnih toplomjera, vrijednih 30.903 KM.

Iz UNICEFA navode da je identična donacija spremna i za Federaciju BiH i da Zavod za javno zdravstvo Federacije preduzima završne administrativne korake.

Nedavno su predstavnici UNICEFA i Američke agencija za međunarodni razvoj uručili Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske setove tableta i telefona za 28 centara za mentalno zdravlje u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije