Društvo

USAID donirao više od 70.000 KM Centru 'Dajte nam šansu - Zvjezdice'

USAID donirao više od 70.000 KM Centru 'Dajte nam šansu - Zvjezdice'
Foto: Jelena Đurđević | USAID donirao više od 70.000 KM Centru 'Dajte nam šansu - Zvjezdice'

BANJALUKA - Ugovor o dodjeli više od 70.000 KM, koje će omogućiti Servis centru "Dajte nam šansu - Zvjezdice" da u naredne dvije godine poboljša i proširi usluge za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju, potpisali su danas Željka Perišić-Trubajić, direktorica Centra, i Jasmin Bešić, direktor USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama.

Ovaj program  u  naredom će periodu osigurati besplatne usluge za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju na području grada Banjaluka.

Perišić-Trubajićeva je istakla da je ovaj centar u Banjaluci otvoren upravo zahvaljujući USAID-u i da je on njihov najveći partner u dosadašnjem radu, ali da su podršku imali i od Gradske uprave.

"Centar pruža usluge svim porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju na području grada Banjaluka, ali i gradova koji nas okružuju, a usluge koje pružamo su besplatne i dostupne su svim porodicama, bez obzira na stepen poteškoće ili na dob", rekla je Perišić-Trubajićeva.

Dodala je da će kroz program koji su razvili u naredne dvije godine nastojati poboljšati i proširiti usluge, a da je novina usluga mobilnog tima.

"U narednom periodu ćemo nastojati da problematiku porodica djece sa poteškoćama u razvoju riješimo kroz sistem, odnosno zakonske odredbe. Centar trenutno broji više od 100 porodica djece i osoba sa poteškoćama u razvoju", objasnila je Perišić-Trubajićeva.

Bešić je rekao da oni podržavaju ovakve centre, jer je u BiH mnogo marginalizovanih grupa.

"Ovaj centar je jedan od četiri centra koja  trenutno podržavamo, a ostali su u Sarajevu, Tuzli i Foči. Program omogućava da organizacija radi i na donošenju boljih zakonskih rješenja koji će poboljšati usluge ovoj populaciji", kazao je Bešić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije