Društvo

Učenici poklonili mališanima u roditeljskoj kući paketiće koje su sami napravili

Učenici poklonili mališanima u roditeljskoj kući paketiće koje su sami napravili
Foto: N.N. | Učenici poklonili mališanima u roditeljskoj kući paketiće koje su sami napravili

BANJALUKA - Roditeljsku kuću, u kojoj borave djeca oboljela od malignih bolesti i njihovi roditelji, posjetili su učenici Osnovne škole "Ivo Andrić" i poklonili im paketiće koje su sami napravili.

Praznici su period radosnih posjeta i darivanja, ali malo koja posjeta je bila ovako vesela i razdragana kao kada su roditeljsku kuću ispunili smijeh i graja djece iz OŠ "Ivo Andrić", zajedno s roditeljima, te Željkom Opačić,  direktoricom  ove škole i učiteljicom Draganom Dekić.

"Učenici su u dogovoru sa svojom učiteljicom odlučili da svoj veseli čas, umjesto u učionici, provedu u roditeljskoj kući i svojim vršnjacima, koji trenutno ne mogu ići u školu, poklone paketiće koje su sami pravili", rekla je Katica Kerkez, upravnik roditeljske kuće.

Dodala je da učenici ove škole imaju tradiciju da sami prave paketiće, pa su tako ovaj put odlučili da ih poklone djeci oboljeloj od malignih bolesti i borave u ovoj kući.

"U akciju su se uključili i roditelji koji su bili u pratnji djece, pa smo, osim paketića za djecu, dobili i neophodna sredstva za higijenu koja nama u kući jako znače i neophodna su", naglasila je Kerkezova.

Pojasnila je da se na ovaj način kod djece podstiče razvoj empatije. Ona je veoma važna pri povratku izliječene djece u školu, kako bi ostala djeca imala više osjećaja za njih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije