Društvo

Učenici predstavili poslovne ideje

Učenici predstavili poslovne ideje
Foto: Ustupljena fotografija | Učenici predstavili poslovne ideje

BANJALUKA - Visoka škola "Banja Luka College" organizovala je danas takmičenje u predstavljanju poslovnih ideja učenika trećih i četvrtih razreda srednje škole pod nazivom "Challenge 2023".

Učenici srednjih škola imali su mogućnost da naprave svoj tim, da se druže, takmiče i osvoje vrijedne nagrade, ali i pogodnosti tokom školovanja na jednom od studijskih programa na "Banja Luka Collegeu".

Svoje poslovne ideje predstavili su učesnici iz cijele RS u više od 30 timova, te je BLC bio domaćin za više od stotinu srednjoškolaca i njihovih mentora, profesora.

Organizujući ovo takmičenje BLC je želio istaći značaj privrednog razvoja kroz preduzetništvo, dati vjetar u leđa mladima da razvijaju svijest o biznisu i poduzetništvu, kao i vještine rješavanja problema, timskog rada, analitičkog razmišljanja, prezentacijske vještine, te da unapređuju vlastito samopouzdanje, kao i sve što je od velike važnosti kada se jednom nađu na tržištu rada.

Za tri prvoplasirana tima organizator je obezbijedio novčane nagrade: prva nagrada 400 KM, druga nagrada 200 KM i treća nagrada 100 KM.

Takmičenje je održano uz podršku Prosvjetno-pedagoškog zavoda Republike Srpske i brojnih privrednih subjekata.

Načelnik Prosvjetno-pedagoškog zavoda Republike Srpske prof. dr Slavko Dragosavljević je istakao da je značajno organizovati takmičenje u kojem se srednjoškolcima daje prilika za isticanje njihovih želja i mogućnost sticanja određenih benefita koje na ovaj način mogu ostvariti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije