Društvo

Učiteljica iz Banjaluke pomogla dječaku, obratila se Mozzartu za donaciju

Učiteljica iz Banjaluke pomogla dječaku, obratila se Mozzartu za donaciju
Foto: N.N. | Učiteljica iz Banjaluke pomogla dječaku, obratila se Mozzartu za donaciju

Osnovni zadatak učitelja je da obrazuju i vaspitavaju đake, ali ima i onih koji se trude da im pomognu u savladavanju teških životnih situacija. Jedna od takvih učiteljica je Snježana Orovac iz banjalučke Osnovne škole "Sveti Sava".

U svakodnevnom radu sa petim razredom, koji sada vodi, primjetila je da jedan od đaka ima lošiji socijalni status, pa je više puta prikupljala pomoć za njega.

Ovoga puta se potrudila da mu obezbijedi uslove za praćenje onlajn nastave u periodu epidemije.

"Čula sam da je kompanija Mozzart mnogo puta izašla u susret onima koji trebaju pomoć, da su srdačni, dobronamjerni i da hoće da pomognu ljudima. Dječak Branko nije mogao da prati onlajn nastavu putem televizije jer nema televizor. Zato sam došla na ideju da Mozzartu pišem i zamolim za pomoć. Zahvaljujem se ovoj kompaniji u svoje, u ime Brankove porodice i svih zaposlenih u OŠ 'Sveti Sava'", kaže profesor razredne nastave, Snježana Orovac.

Učiteljica svjedoči da se Branko veoma trudi, da dobro uči i da je vrlo dobar đak, a od sada će imati uslove da kod svoje kuće prati nastavu, kao i ostala djeca u razredu.

Svi koji žele da pomognu malom Branku, mogu da se jave njegovoj učiteljici ili rukovodstvu škole. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije