Društvo

Ugažen snijeg i poledica u višim predjelima

Ugažen snijeg i poledica u višim predjelima
Foto: Pixabay | Ugažen snijeg i poledica u višim predjelima

BANJALUKA - U višim predjelima i preko prevoja mjestimično ima poledice i snijega na kolovozima, posebno u Sarajevsko-romanijskoj regiji i pravcima Vlasenica-Han Pijesak /prevoj Han Pogled/, Čemerno-Gacko i Gacko-Kobilja glava.

Poledice ima i u nižim predjelima, naročito preko mostova, nadvožnjaka i na prilazima tunelima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Zbog snježnih smetova i dalje je u prekidu saobraćaj na regionalnom putu Ulog-Klanci, preko prevoja Morine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka-Stari Majdan dva, na regionalnim pravcima Ugljevička Obrijež-Bobetino brdo, u rejonu Gornje Čađavice, raskrsnica "Numera", te Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na regionalnom pravcu Bistrica-Podgrab i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica-Lapišnica-entitetska Bogatić-entitetska Trnovo-Miljevina.

U Federaciji BiH zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i tunelu Skela na pravcu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Radovi se izvode i na putevima Jablanica-Mostar /dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića/, Grude-LJubuški /na izlazu iz Gruda/ i Stolac-Hutovo /u mjestu Cerovica/.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije