Društvo

Ujedinjeni u humanosti: Mozzart podržao Udruženje žena "Venera"

Ujedinjeni u humanosti: Mozzart podržao Udruženje žena "Venera"
Foto: Ustupljena fotografija | Ujedinjeni u humanosti: Mozzart podržao Udruženje žena "Venera"

Udruženje žena "Venera" iz Kotor Varoša i kompanija Mozzart spojila je zajednička misija- društveno odgovorni rad. U tradicionalnoj akciji "Humanitarni tiket u podne" rukometaš Bogdan Radivojević je tipovao, a osvojeni iznos je usmjerio udruženju koje se bavi očuvanjem tradicije i humanitarnim radom.

"Veoma smo se obradovale i iznenadile kada smo čule vijest da nam iz Mozzarta stiže donacija. Lijepo je kad naš rad neko prepozna i samostalno nam odluči pomoći, a donirani novac će biti usmjeren najugroženijoj populaciji", kaže predsjednica Udruženja žena "Venera", Miroslava Kalamanda.

Udruženje "Venera" osnovalo je deset žena 2017. godina. Od tada se bave humanitarnim radom, te očuvanjem tradicije i starih običaja, a trenutno okupljaju oko 50 dama starosti od 40 do 85 godina.

Zajedno organizuju humanitarne akcije, izrađuju ručne radove, prave tradicionalna jela po ugledu na naše majke i bake, restauriraju stare predmete, te prodaju svoje rukotvorine na prodajnim bazarima.

Ustupljena fotografija
Ustupljena fotografija

Od prikupljenih sredstava pružaju pomoć ugroženim sugrađanima, ponajviše bolesnoj djeci i starijim osobama. Za sve njih, posebno tokom praznika, pripremaju tradicionalna domaća jela i prikupljaju pomoć.

Članice "Venere" često organizuju i putovanja, te razne izlete za stariju populaciju, a učestvuju i na sajmovima na kojima izlažu svoje radove. Nedavno su na izložbi domaćih proizvoda i ručnih radova u Kneževu osvojile prvo mjesto.

Ove humane dame mahom samostalno finansiraju rad Udruženja uz povremenu pomoć lokalne zajednice, kroz apliciranje na projekte resornog Ministarstva i podršku prijatelja koji borave u inostranstvu.

Ipak, donacije društveno odgovornih kompanija ih, kažu, posebno obraduju jer je to znak da je njihov plemeniti rad prepoznat u zajednici, a ova im Mozzarta im je značajna jer se u ovoj kompaniji takođe bave humanitarnim radom. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije