Društvo

Preminula Banjalučanka Katarina Trivić koja je ujedinila ljude i pokrenula sistem

Preminula Banjalučanka Katarina Trivić koja je ujedinila ljude i pokrenula sistem
Foto: Screenshot Instagram xunicornk | Umrla banjalučanka Katarina Trivić koja je ujedinila ljude i pokrenula sistem

BANJALUKA – Da život često zna biti nepravedan, surov i okrutan, ne birajući koliki teret stavlja na leđa krhkih ljudi, danas je još jednom potvrđeno. Mlada Banjalučanka Katarina Trivić izgubila je bitku za život.

Kroz svoju borbu godinama unazad je koračala hrabro i s osmijehom, a sve ono sa čime se susretala tokom bolesti predstavljala je javnosti putem svojih društvenih mreža.

Kada je tek zakoračila u svijet odraslih, sa 18 godina, saznala je da boluje od leukemije. Iz te borbe je izašla kao pobjednica, da bi par godina kasnije bila primorana da se ponovo bori sa opakom bolešću.

Njena priča je osvojila region, kada je u novembru prošle godine izašla u javnost ističući da je potrebno da ide na transplantaciju matičnih ćelija, ali da nema srodnog donora.

Tada je rekla da mnoge države regije imaju banke matičnih ćelija, ali i da Bosna i Hercegovina nema, nakon čega se u Republici Srpskoj krenulo s procesom osnivanja takve banke.

"Mislim da bi se svako osjećao vrlo dobro da zna da je nekome možda spasio život", rekla je tom prilikom Katarina.

Nakon tri i po mjeseca u bolnici, vratila se kući.

"Napokon idem kući i nadam se da se ovdje više neću vraćati", istakla je Katarina u videu koji je objavila na svojim društvenim mrežama.

"Kaća : rak – 3 : 2", napisala je.

Iako je život odlučio preokrenuti rezultat u zadnjoj minuti, Katarina je i bez pobjede pobijedila, jer je ujedinila ljude i pokrenula sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije