Društvo

UniCredit krug podrške sve veći

UniCredit krug podrške sve veći
Foto: Think pink - zajedno smo jedno | UniCredit krug podrške sve veći

UniCredit u BiH i i kompanija Visa prepoznali su potrebu podrške Udruženju "Think pink - Zajedno smo jedno" i kroz inicijativu "Moj krug podrške" putem donacije pomogli organizaciju mamografskih pregleda s ciljem pomoći u prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke kod žena u našoj zemlji, a posebno žena iz ruralnih sredina.

Zahvaljujući korisnicima UniCredit Visa kartica, UniCredit i Visa izdvojile su po 1KM za svaku transakciju učinjenu ovim karticama u proteklom periodu i tako osigurali dodatna sredstva za podršku organizaciji besplatnih mamografskih pregleda širom Bosne i Hercegovine, uz sveobuhvatno poštovanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Krug je, kao pojam, oduvijek predstavljao simbol savršenstva i jednakosti. Krug nema početka ni kraja, pa upravo zbog toga simbolizuje i vrijeme. Vrijeme je, u inicijativi "Moj krug podrške", od izuzetne važnosti. Shodno tome, važno je na vrijeme uvidjeti problem kako bi liječenje bilo što lakše i efikasnije. Isto tako, važno je na vrijeme pomoći onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

Foto: Think pink - zajedno smo jedno
Foto: Think pink - zajedno smo jedno

Nela Hasić, regionalna direktorica Udruženja "Think pink - Zajedno smo jedno" ovom prilikom je izjavila:

"Podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke i važnost prevencije ove bolesti u trenutku kada se svijet bori sa pandemijom Coronavirusa bila je važnija nego ikada. Zahvaljujući našem partnerstvu u ovim teškim i izazovnim vremenima za sve, uspjeli smo nastaviti naše aktivnosti. Besplatnim mamografskim pregledima i ove godine smo došli na 25 lokacija u  svakom dijelu Bosne i Hercegovine i obavili smo 1.600 besplatnih mamografskih pregleda žena u potrebi. Izuzetno nam je zadovoljstvo što smo i u UniCredit Bank Banja Luka  imali partnera koji je prepoznao važnost ranog otkrivanja karcinoma dojke. Nadamo se da je ovo samo početak dugoročne saradnje kojom ćemo podizati svijest o bolesti koja nažalost svake godine bude dijagnostifikovana kod 500 000 žena  u Evropi, od kojih 130.000 izgubi život".

Predsjednik Uprave UniCredit Bank Banjaluka, Gordan Pehar povodom aktivnosti podrške Udruženju "Think pink - Zajedno smo jedno" i svih aktivnosti provedenih tokom "ružičastog oktobra" je rekao:

"Veliko nam je zadovoljstvo sarađivati sa udruženjem koje ulaže toliko volje i napora kako bi kod naših sugrađana podigli svijest o važnosti preventivnog djelovanja, kada je ova, ali i druge maligne bolesti u pitanju. Svi mi nosimo dio odgovornosti da podržimo naše majke, sestre, rođake, supruge, kćeri da vode računa o svom zdravlju i da ih svakodnevno podsjećamo koliko su nam važne. Zato mi je drago da smo kao kompanija barem na ovaj način mogli biti podrška ovoj važnoj misiji očuvanja zdravlja u našoj zemlji, jer vjerujemo da bismo poslovali dobro, važno je da činimo dobro, a kao dio UniCredit-a uvijek ćemo nastojati da prepoznamo važne akcije i da činimo pravu stvar."

Dodatno, Predsjednik Uprave UniCredit Bank Banjaluka, Gordan Pehar je poslao posebnu poruku ohrabrenja članicama Udruženja "Think pink - Zajedno smo jedno", uz podršku svojih dama - svoje najuže porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije