Društvo

Uoči praznika: Donacija iz Mozzarta za javnu kuhinju "Mozaik prijateljstva"

Uoči praznika: Donacija iz Mozzarta za javnu kuhinju "Mozaik prijateljstva"
Foto: Ustupljena fotografija | Uoči praznika: Donacija iz Mozzarta za javnu kuhinju "Mozaik prijateljstva"

​Stigli prehrambeno-higijenski paketi za socijalno ugrožene.

Kroz svoju društveno odgovornu misiju, kompanija Mozzart godinama pruža podršku socijalno ugroženim građanima širom naše zemlje. Njihova pomoć, kroz brojne donacije, do sada je stigla na adrese javnih kuhinja i udruženja koja se bave pružanjem podrške građanima kojima je to najpotrebnije. Pakete osnovnih životnih namirnica ovog puta donirali su javnoj kuhinji "Mozaik prijateljstva" i time njihovim korisnicima uljepšali predstojeći Vaskrs. 

"Hvala kompaniji Mozzart što nas se opet sjetila, posebno u ovo praznično vrijeme. Ovo nije prvi put da nam doniraju namirnice, a to nam puno znači jer je pomoć za naše korisnike uvijek potrebna. Hvala im i na ovoj donaciji, kao i na podršci u kontinuitetu", kaže predsjednik Udruženja "Mozaik prijateljstva", Miroslav Subašić.

Foto: Ustupljena fotografija
Foto: Ustupljena fotografija

U "Mozaiku prijateljstva" pripreme od 600 do 800 obroka dnevno, a vikendima čak do 1.200, kada vrše i dostave na adrese korisnika koji, zbog starosti ili bolesti, nisu u mogućnosti da samostalno dođu po hranu. U svojim evidencijama imaju oko 1.700 ljudi koji po obrok dolaze svakodnevno ili povremeno. 

Kako bi im bar malo uljepšali Vaskršnje praznike, iz kompanije Mozzart su im poslali pakete osnovnih prehrambenih i higijenskih proizvoda. Članovi ovog Udruženja već su podijelili pakete građanima, a povodom Vaskrsa za sve korisnike pripremaju svečani ručak u subotu. Cilj im je kažu da nijedan stanovnik Banjaluke ne bude gladan, a posebno u praznično vrijeme kada im spremaju bogatiju trpezu. 

Njihovu plemenitu misiju odavno su prepoznali u kompaniji Mozzart, pa su im se pridružili u društveno odgovornom radu kroz donacije javnoj kuhinji i sponzorstva njihovih humanitarnih turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije