Društvo

Upozorenje Civilne zaštite: Mogući problemi sa oborinskim vodama narednih dana

Upozorenje Civilne zaštite: Mogući problemi sa oborinskim vodama narednih dana
Foto: pexels | Upozorenje Civilne zaštite: Mogući problemi sa oborinskim vodama narednih dana

ISTOČNO SARAJEVO – Republička uprava civilne zaštite upozorila je da su zbog obilnih padavina u kratkom periodu mogući problemi sa oborinskim vodama i njenim oticanjem u urbanim zonama.

Kako su naveli u saopštenju, savjetuju građanima da i dalje, u skladu sa meteorološkom prognozom, planiraju boravak na otvorenom prostoru i da zaštite svoju imovinu.

"Iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske navode da će do četvrtka, 27. juna, biti nestabilno vrijeme uz čestu pojavu pljuskova sa grmljavinom, dok su mjestimično moguće lokalne nepogode uz obilnije padavine u kratkom periodu, pojava grada i jak vjetar. Nepogode će danas i sutra biti jače u regionu od zapada, u Krajini, od sjevera ka sjeveroistoku Srpske, odnosno u široj regiji Banjaluke, Doboja i rijeke Save, Posavini i Semberiji. U Hercegovini se očekuje manji broj pljuskova, a na jugu Srpske lokalne nepogode moguće su u četvrtak, 27. juna", naveli su u saopštenju.

Dodali su da kontinuirano prate situaciju na terenu i spremni su za angažman sa nadležnim lokalnim službama zaštite i spasavanja, sa kojima su u neprekidnom kontaktu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije