Društvo

Uručena sredstava za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida

ČELINAC - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić uručili su danas u Čelincu 30 rješenja o dodjeli nepovratnih novčanih sredstava za stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, čija je vrijednost 153.000 KM.

Cvijanovićeva je istakla da će u ovoj godini biti završeno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida.

"Privodimo kraju realizaciju programa potpunog stambenog zbrinjavanja  porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida. U Čelincu smo do sada stambeno zbrinuli 60 korisnika za šta je izdvojeno 1,5 miliona KM", rekla je novinarima Cvijanovićeva, nakon  što je uručila rješenja.

Prema njenim riječima,  jedan od prioriteta Vlade Srpske je stambeno zbrinjavanje boračkih kategorija.

"U Čelincu smo u potpunosti završili program stambenog zbrinjavanja, a svi koji ispunjavaju uslove u Republici Srpskoj biće stambeno zbrinuti", dodala je Cvijanovićeva.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Srpske Petar Đokić podsjetio je da je program stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija započet 2008. godine utvrđivanjem liste od 5.606 korisnika i da je vrijednost programa veća od 100 miliona KM.

"U Republici Srpskoj trenutno se na nekoliko lokacija gradi više od 700 stanova, a ugovaramo dodatne poslove. U ovoj godini biće izgrađena 774 stana za boračke kategorije za šta je obezbijeđeno 25 miliona KM", rekao je Đokić.

On je napomenuo da je obezbijeđeno 10 miliona KM nepovratnih novčanih sredstava za boračke kategorije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije