Društvo

Uručene medalje za najbolje inovacije

Uručene medalje za najbolje inovacije
Foto: N.N. | Uručene medalje za najbolje inovacije

BANJALUKA - Članovi Saveza inovatora RS uručili su danas u Banjaluci medalje za najbolje inovacije povodom 10. jula, kada se obilježavaju 162 godine od rođenja srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Članovi Saveza inovatora RS su zajedno sa članovima Udruženja inovatora grada Banjaluka i predstavnicima preduzeća "Elektrokrajina" položili vijence na spomen-bistu ispred tog preduzeća.

Nemanja Vujanić, predsjednik Udruženja novatora grada Banjaluka, dobio je tri medalje za inovaciju govorni automat.

"To je uređaj koji je osmišljen iz potrebe da se reklamiranje na mjestima prodaje učini kupcima još zanimljivijim i interesantnijim. Već dvije godine zaredom mogu da se pohvalim da dobijam samo zlatne medalje", rekao je Vujanić.

Istakao je da je lako doći do finansijskih sredstava kada je neka ideja kvalitetna.

Milan Đudurović, predsjednik Skupštine Saveza inovatora RS, kazao je da je značaj Teslinih pronalazaka nemjerljiv te da mlade treba usmjeravati da idu njegovim stopama.

Predrag Klincov, portparol "Elektrokrajine", izrazio je zadovoljstvo što je to preduzeće doprinijelo obilježavanju 162 godine od Teslinog rođenja.

"Naša osnovna djelatnost je zasnovana na doprinosima i izumima Nikole Tesle i može se očekivati da će 'Elektrokrajina' biti jedan od nosilaca ovakvih projekata", rekao je Klincov.

U znak zahvalnosti za podršku, Savez inovatora RS uručio je plakete predstavnicima Ministarstva nauke i tehnologije RS i Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport grada Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije