Društvo

Uskoro postavljanje šina na tramvajskoj trasi

Uskoro postavljanje šina na tramvajskoj trasi
Foto: VLADA KS | Uskoro postavljanje šina na tramvajskoj trasi

SARAJEVO - Rekonstrukcija tramvajske pruge u Sarajevu teče planiranom dinamikom. U toku je završno betoniranje na tramvajskoj trasi, a uskoro će početi postavljanje šina.

Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta je sa predstavnicima kompanija koje izvode i nadziru radove obišao gradilište tramvajske pruge.

"Nakon završenih priprema, počelo je betoniranje na prvom dijelu od Stupske petlje prema Nedžarićima. Postavljanje betonske podloge uvod je za postavljanje šina. Nova pruga će imati veliki značaj za sve građane Kantona Sarajevo, tako da svakodnevno pratimo realizaciju projekta, održavamo komunikaciju sa svim stranama i rješavamo izazove", rekao je ministar Šteta.

Radovi će biti intenzivirani u narednom periodu, kada se očekuju i povoljniji vremenski uslovi.

"Projekt se realizuje prema planu i zadovoljni smo dinamikom radova, kao i saradnjom sa ministrom Štetom. Prema planu ide i isporuka šina i njihovo postavljanje", istakao je Vang Hai Gang, u ime konzorcija kineskih kompanija koja izvodi radove.

Nove šine će uskoro biti dostavljene u Sarajevo, a njihovo postavljanje će se vršiti etapno, po završetku betoniranja određenih dijelova pruge.

Uporedo sa betoniranjem na ovom dijelu tramvajske pruge se izvode radovi na površinskoj odvodnji.

"Rekonstrukcija tramvajske pruge jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata i njegova realizacija će promijeniti sliku javnog prevoza u Kantonu Sarajevo", rekao je Šteta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije