Društvo

Uskoro sanacija fontane ispred Narodne skupštine RS

Uskoro sanacija fontane ispred Narodne skupštine RS
Foto: N.N. | Uskoro sanacija fontane ispred Narodne skupštine RS

BANJALUKA - Dotrajala fontana ispred Narodne skupštine Republike Srpske u centru Banjaluke uskoro bi mogla dobiti novi izgled, nakon što je pokrenuta procedura za izbor izvođača za njenu sanaciju, potvrđeno je Srni u Odjeljenju za komunalne poslove banjalučke Gradske uprave.

Iz ovog odjeljenja navode da je u skladu sa raspoloživim sredstvima u gradskom budžetu predviđeno da za početak bude rekonstruisan bazen fontane i dio prateće opreme, za šta je predviđeno 40.000 KM.

Prema podacima iz resornog odjeljenja, fontana je izgrađena još u vrijeme gradnje nekadašnjeg Doma JNA, godinama je u vrlo lošem stanju, zbog čega će biti pristupljeno njenoj djelimičnoj sanaciji.

"Radovima je predviđeno da se postojeće kamene ploče, koje već godinama otpadaju, zamijene specijalnom vrstom betona koji ima veću otpornost na spoljne uticaje, a i ljepše izgleda", navode iz ovog odjeljenja i dodaju da je riječ o štampanom betonu, koji je već pokazao dobre rezultate na nekoliko sličnih objekata.

Uporedo sa ovim radovima, iz Odjeljenja za komunalne poslove kažu da je planirana i zamjena vodovodnih cijevi u bazenu i dijela elektroinstalacija.

Osim toga, za narednu godinu je planirana sanacija dijela opreme fontane, odnosno, rasvjetnih tijela i mlaznica.

Javna nabavka za izvođenje predviđenih radova raspisana je ove sedmice, a očekuje se da bi izvođač mogao biti izabran tokom oktobra.

Prema tenderskoj dokumentaciji, radovi bi trebalo da budu završeni za dva mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije