Društvo

Uz podršku kupaca DM obezbijedio obroke narodnim kuhinjama u BiH

Uz podršku kupaca DM obezbijedio obroke narodnim kuhinjama u BiH
Foto: N.N. | Uz podršku kupaca DM obezbijedio obroke narodnim kuhinjama u BiH
N.N.

SARAJEVO - Da je moguće kupovati i činiti dobro i ove godine pokazala je aktivnost Giving Friday koju je DM realizovao uz podršku svojih kupaca, a u okviru koje je obezbijeđena donacija od 35.958 KM za narodne kuhinje širom BiH.

Ovom donacijom osigurano je 8.150 obroka u narodnim kuhinjama u 25 mjesta širom BiH tokom decembra.

"I ove godine naišli smo na veoma pozitivne reakcije i odziv naših kupaca na drugačiji pristup tzv. Black Fridayu, koji je u DM-u poprimio novi smisao, a to je darivanje. Drago nam je da smo uspjeli obezbijediti 8.150 obroka u prazničnim danima za korisnike narodnih kuhinja širom BiH te tako pomoći zajednicu u kojoj poslujemo i čiji smo dio. Stoga zahvaljujem i našim kupcima koji su svojom kupovinom na Giving Friday u DM-u podržali donaciju u iznosu od 35.958 KM", izjavila je Admira Isaković, članica Poslovodstva DM-a BiH. 

Podsjećamo, posljednji petak u novembru, koji je širom svijeta poznat kao Black Friday - dan velikih sniženja, u DM-u je već tradicionalno Giving Friday - dan za darivanje, kada iznos od 5% ukupnog dnevnog prometa DM izdvaja za podršku radu narodnih kuhinja tokom decembra.

 

 

 

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije