Društvo

Uz podršku prijatelja: U toku izgradnja narodne sale u Novom Gradu

Uz podršku prijatelja: U toku izgradnja narodne sale u Novom Gradu
Foto: Ustupljena fotografija | Uz podršku prijatelja i Mozzarta: U toku izgradnja narodne sale u Novom Gradu

U Srpskoj pravoslavnoj crkvenoj opštini Novi Grad krajem prošle godine pokrenuta je inicijativa za izgradnju narodne sale u naselju Jablanica. Kolika podrška je pristigla, svjedoči činjenica da je gradnja objekta pored hrama Svetog Vasilija Ostroškog već pri kraju.

Plemenitoj misiji donacijom se pridružila i kompanija Mozzart.   

"Ovim gestom su pokazali da svi zajedno svaki projekat, koji započnemo i ozbiljno prihvatimo, možemo i da završimo bez problema i to na zadovoljstvo svih nas. Hvala Mozzartu na donaciji koju su nam priložili i nadam se i daljoj podršci i saradnji. Ova sala će ostati iza nas za buduće generacije i pisaće u ljetopisu ko je pomogao našoj crkvi", kaže sveštenik Nemanja Vidić.

Hram Svetog Vasilija Ostroškog i kapela izgrađeni su i osveštani prije tri godine, a nalaze se u okviru pravoslavnog groblja u naselju Jablanica u Novom Gradu. Ideja o izgradnji narodne sale, kažu, postojala je i ranije, ali im je za taj poduhvat bila potrebna pomoć dobrih ljudi. 

"Narodna sala nam je bila potrebna kako bismo svim vjernicima i posjetiocima olakšali obavljanje vjerskih obreda. Tu mogu da se okupljaju i članovi raznih sportskih i kulturnih udruženja i to nam je prioritet zbog kojeg smo pokrenuli izgradnju ove sale", dodaje sveštenik Vidić.

Izgradnja sale je počela krajem prošle godine kada su urađeni temelji, a prije dva mjeseca je nastavljena. Trenutno vrijedni radnici završavaju gornju ploču, nakon čega slijedi pokrivanje objekta, pa unutrašnji radovi, a zatim i zvanično otvaranje sale krajem avgusta ili najkasnije do 27. oktobra - praznika Svete Petke.

 Sve to ne bi bilo moguće bez priloga vjernika, pomoći opštine Novi Grad, kao i društveno odgovorne kompanije Mozzart. Ako svi budemo zajedno, sve možemo uraditi - poručuju iz Srpske pravoslavne opštine Novi Grad.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije