Društvo

Vakcinacija radnika u "Krajina klasu": Ne dozvoliti da ponovo dođe do zatvaranja

Vakcinacija radnika u "Krajina klasu": Ne dozvoliti da ponovo dođe do zatvaranja
Foto: Srna | Vakcinacija radnika u "Krajina klasu": Ne dozvoliti da ponovo dođe do zatvaranja

BANJALUKA - Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Suzana Gašić rekla je danas da bi svi građani u Srpskoj trebalo da se vakcinišu protiv virusa korona i da na taj način pomognu privredi i ne dozvole da ponovo dođe do zatvaranja.

"Vakcinacijom ćemo smanjiti broj ljudi u bolnicama i to je osnovni cilj ne samo u Republici Srpskoj, već u regionu i svijetu", rekla je Gašićeva novinarima nakon posjete preduzeću "Krajina klas" u banjalučkom naselju Debeljaci, gdje je organizovana vakcinacija za 150 radnika privrednih subjekata iz sektora prehrambene industrije i ugostiteljstva.

Ona je pozvala sve zaposlene u ugostiteljstvu i turizmu Republike Srpske da se prijave na vakcinaciju putem Unije udruženja poslodavaca i Privredne komore Republike Srpske.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Boris Pašalić rekao je da je cilj Vlade da se u narednih mjesec i po dana u Srpskoj vakciniše što veći broj građana protiv virusa korona.

Pašalić je pozvao sve zaposlene u prehrambenoj industriji i poljoprivredne proizvođače da se što prije vakcinišu.

On je rekao da građani Republike Srpske mogu da prime vakcine "sinofarm", "sputnjik ve", "astra zeneka" i "fajzer" i da će sve informacije o tome dobiti na punktovima domova zdravlja.

Predsjednik ove unije Saša Trivić, koji je i vlasnik preduzeća "Krajina klas", rekao je novinarima da se u ovom preduzeću obavlja drugi krug vakcinacije i da je sa današnjim danom vakcinisano oko 35 odsto radnika.

"Nismo zadovoljni odzivom na vakcinaciju i mislim da treba ljudima objasniti značaj vakcinacije i sve moguće pozitivne i negativne efekte", istakao je Trivić.

On je pozvao sve radnike iz ovog sektora da se pridruže vakcinaciji u ovom preduzeću, ističući da će se ova aktivnost nastaviti kako bi se u drugom krugu došlo do 70 odsto vakcinisanih radnika.

Trivić je rekao da ovo preduzeće ima oko 600 zaposlenih i da nisu imali širenje zaraze za cijelo vrijeme epidemije virusa korona jer su preduzeli sve mjere, ali da se veliki broj radnika zarazio van firme, što je prouzrokovalo veliku ekonomsku štetu.

Član Upravnog odbora Udruženja "Horeka" Republike Srpske Goran Kurtinović rekao je novinarima da je potrebno da se što veći broj građana i radnika iz ovog sektora vakciniše zbog najavljenog četvrtog talasa virusa korona, dodavši da je to jedini način da se pomogne da se što bezbolnije uđe u taj period.

Preduzeće "Krajina klas" je zajedno sa ministrima Pašalićem i Gašićevom posjetio je i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije