Društvo

Vanredni tehnički pregledi autobusa od ponedjeljka

Vanredni tehnički pregledi autobusa od ponedjeljka
Foto: Ilustracija | Vanredni tehnički pregledi autobusa od ponedjeljka

BANJALUKA - Preventivna aktivnost vanrednog tehničkog pregleda autobusa će početi u ponedjeljak, s ciljem unapređenja bezbjednosti u saobraćaju na putevima Republike Srpske, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

U saopštenju se navodi da će akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa, koja se tradicionalno organizuje pred početak školske godine, trajati od ponedjeljka, 20. avgusta, do 3. septembra.

"Za učešće u ovoj akciji prijavilo se 58 stanica širom Republike Srpske, koje su registrovane za tehnički pregled autobusa. Troškove pregleda snose stanice, dok je za prevoznike on besplatan", navodi se u saopštenju.

Svi podaci nakon pregleda biće evidentirani u informacioni sistem, a u slučaju uočavanja kvara biće naložena popravka i ponovni tehnički pregled.

Ministarstvo saobraćaja i veza će tokom akcije, uz podršku Auto-moto saveza Srpske i Stručne institucije za tehnički pregled vozila tokom perioda realizacije kampanje, nadzirati rad stanica tokom tehničkog pregleda autobusa.

Uspjeh akcije, ističe se u saopštenju, odnosno broj pregledanih autobusa zavisiće isključivo od spremnosti prevoznika da se odazovu.

Iz Ministarstva napominju da je spisak stanica za tehniči pregled koje su se odazvale akciji dostupan na portalu Vlade Republike Srpske www.vladars.net, na stranici Ministarstva saobraćaja i veza u sekciji "Akcija 2018".

Akciju organizuju Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije