Društvo

Vedro za Praznik rada, danas pretežno oblačno

Vedro za Praznik rada, danas pretežno oblačno
Foto: Ilustracija | Vedro za Praznik rada, danas pretežno oblačno

BANJALUKA - Ono što zanima mnoge građane je kakvo vrijeme će biti za predstojeće praznične dane, pa kako kažu meteorolozi u Republici Srpskoj - za Vaskrs i 1. maj očekuje se nešto promjenjivije vrijeme, ali bez padavina, dok će u FBiH za Praznik rada biti vedro, a vikend prije njega oblačno.

Nebojša Kuštrinović, meteorolog, rekao je da se nekoliko dana pred Vaskrs, odnosno u četvrtak i petak očekuje sunčano i toplo vrijeme sa temperaturama preko 27, a negdje je moguće i do 30 stepeni.

"Dan pred Vaskrs doći će do promjene vremena i pada temperature sa kišom u planinskim predjelima, ali i u ostalim krajevima je moguća koja kap kiše. Sam dan Vaskrsa bi trebalo da prođe bez padavina", objasnio je Kuštrinović.

Kako on kaže, u utorak, odnosno dan pred Međunarodni praznik rada, 1. maj je moguće nestabilno vrijeme sa kišom.

"Prvi maj, dan kada većina građana priželjkuje lijepo vrijeme jer planiraju izlete u prirodu ili na obližnja izletišta, barem prema trenutnoj situaciji trebalo bi da prođe bez padavina", naglasio je Kuštrinović.

Dodao je da se nakon Međunarodnog praznika rada očekuje nekoliko stabilnih, toplih i sunčanih dana, a nakon toga ponovo naoblačenje s kišom.

U Federalnom hidrometeorološkom zavodu BiH kažu da se od subote očekuje jača kiša i niže temperature, koje će se kretati oko 15 stepeni.

"Od ponedjeljka bi se vrijeme trebalo stabilizovati, u utorak izvedriti, a za 1. maj se očekuje vedro vrijeme, ali sa mogućim manjim lokalnim pljuskovima popodne u Hercegovini", rekli su u Federalnom zavodu.

Pre­težno oblačno

Da­nas se u BiH očeku­je pre­težno oblačno vri­je­me. Pro­la­zno jača ki­ša u ci­je­loj ze­mlji u ra­nim ju­tar­njim časo­vi­ma. Naj­niža ju­tar­nja tem­pe­ra­tu­ra vaz­du­ha ugla­vnom između 6 i 11°C, na ju­gu ze­mlje do 14°C. Naj­vi­ša dne­vna tem­pe­ra­tu­ra vaz­du­ha ugla­vnom između 17 i 23 ste­pe­na Cel­zi­ju­sa.

Sa­ra­je­vo              +  15 ºC   

Ba­nja­lu­ka             + 18 ºC   

Bi­je­lji­na               +  17 ºC    

Bi­hać                   +  17 ºC   

Li­vno                    + 10 ºC  

Mos­tar                 +  15 ºC 

Ze­ni­ca                  + 17 ºC   

Tre­bi­nje               + 14 ºC   

Sri­je­da

max  + 25 ºC 

min.  +8 ºC 

Čet­vrtak

max. + 28 ºC

min.  + 7 ºC 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije