Društvo

Velika gužva na prelazu Orašje

Velika gužva na prelazu Orašje
Foto: Ilustracija | Velika gužva na prelazu Orašje

SARAJEVO - Granična policija BiH saopštila je da je na graničnom prelazu Orašje na ulazu u BiH velika gužva jer se zbog malog broja sanitarnih inspektora formirala duža kolona putničkih vozila, pa je zadržavanje između dva i tri časa.

Iz Granične policije BiH apeluju da se koriste ostali granični prelazi kako se ne bi stvarala bespotrebna gužva, jer se prilikom stajanja javlja i velika mogućnost širenja virusa korona.

"Procedura ulaska u BiH je ista na svim graničnim prelazima i u svakom slučaju će državljani BiH koji dolaze iz inostranstva dobiti od sanitarnih inspektora rješenje o samoizolaciji u trajanju od 14 dana", navedeno je u saopštenju.

Granična policija je poručila da će sva lica koja ulaze na prelazima Gradiška, Gradina i Kozarska Dubica, nakon što im sanitarni inspektori izdaju rješenje o samoizolaciji, biti upućena u šatorski karantin u Gradišci uz pratnju službenika MUP-a Republike Srpske i pripadnika Civilne zaštite, gdje će se izvršiti testiranje osoba, a nalaz se čeka 24 časa.

Lica za koja se utvrdi da su pozitivna na virus korona ostaće u šatorskom karantinu do izlječenja, a oni koji nisu pozitivni biće upućeni u kućnu samoizolaciju, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije