Društvo

Velike gužve na izlazu iz BiH, pogledajte koje granične prelaze trebate izbjegavati

Velike gužve na izlazu iz BiH, pogledajte koje granične prelaze trebate izbjegavati
Foto: AMS RS | Velike gužve na izlazu iz BiH, pogledajte koje granične prelaze trebate izbjegavati

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradiška, Gradina i Orašje, navode iz BIHAMK-a.

Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko i Bijeljina-Rača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu), prenosi Avaz.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije