Društvo

Vidović: Ambicija Vlade da se do kraja avgusta vakcinišu svi stanovnici Srpske

Vidović: Ambicija Vlade da se do kraja avgusta vakcinišu svi stanovnici Srpske
Foto: N.N. | Vidović: Ambicija Vlade da se do kraja avgusta vakcinišu svi stanovnici Srpske

BANJALUKA - Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović rekla je da je ambicija Vlade da se do kraja avgusta vakcinišu svi stanovnici Srpske, te navela da bi danas u Banjaluku trebalo da bude dopremljen kontingent od 160.000 doza kineske vakcine Sinopharm.

Vidovićeva je rekla novinarima da je cilj na tom planu da Srpska spremno dočeka jesen i da ne bude u poziciji da ponovo mora da zatvara određene privredne subjekte.

"Veoma je važno da se ova imunizacija završi što brže s obzirom da dolazi novi soj virusa koji se mnogo brže širi i ima velike posljedice na nevakcinisane", rekla je Vidovićeva.

Ona je istakla da je zadovoljna što je Srpska uspjela nabaviti dovoljan broj vakcina za vakcinaciju svih građana Republike, te je izrazila zadovoljstvo zbog današnjeg početka imunizacije u Unikredit banci u Banjaluci, koja je dogovorena sa medicinskim radnicima.

"Hvala im što odlaze u privredna društva, banke i druge poslovne subjekte da bi efikasno uradili imunizaciju i da ljudi ne idu da čekaju u redovima", rekla je Vidovićeva, koja je prisustvovala početku vakcinacije u Unikredit banci.

Ona je navela da su radnici ove banke zainteresovani za vakcinaciju, te da je njihova imunizacija bitna zbog svakodnevnog kontakta sa stanovnicima i klijentima.

Radnica Unikredit banke u Banjaluci Andrea Radulović je rekla da je vakcinacija napredak za zaposlene, ali i ovu banku.

"Vakcinacija donosi bolju sigurnost na samom radnom mjestu, ali i napredak u svakodnevnom radu", rekla je Radulovićeva i izrazila zadovoljstvo što radnici ove banke imaju mogućnost da se vakcinišu na svom radnom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije