Društvo

Više djece hospitalizovano zbog simptoma trovanja hranom

Više djece hospitalizovano zbog simptoma trovanja hranom
Foto: Ilustracija | Više djece hospitalizovano zbog simptoma trovanja hranom

OLOVO - Petoro djece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova sinoć je hitno prebačeno na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra zbog simptoma trovanja hranom.

Kako javlja portal "Klix.ba", petoro djece je bilo u lošem stanju te su sinoć hitno prebačeni u Sarajevo, a danas je u bolnicu dovezeno još djece koja su članovi rukometnog kluba. Djeca su uzrasta 14 i više godina.

"Trenutno idem prema bolnici, djeca su poslana iz Ajdinovića. Kritični su sinoć došli u bolnicu, a danas će biti prebačeni i ostali", rekla je pomenutom portalu majka jednog djeteta.

Djeca su imala simptome trovanja hranom, bolove u stomaku, povraćanje i dijareju.

Amer Čulov iz Sportsko-rekreativnog centra Ajdinović rekao je da je sinoć bilo ukupno 300 gostiju na večeri, a da je medicinsko osoblje ovog centra nakon toga pregledalo jedanaestero djece zbog stomačnih problema i povraćanja.

"Nakon toga smo ih odvezli u Dom zdravlja u Olovu pa su onda prebačeni u Sarajevo. Dakle, ponavljam, od 300 osoba, 11 ih je imalo probleme. Mislim da je preuranjeno govoriiti o trovanju, jer je moguće da su djeca pila hladnu Cedevitu i druge sokove te da su se pojedini i prejeli", kazao je Čulov.

Sa druge strane, sarajevski "Avaz" piše da se u bolnicu javilo 23 djece.

"Od 37 dječaka samo iz našeg sarajevskog kluba, 14 ih je ostalo u hotelu, dok su svi ostali sinoć prevezeni do bolnice kako bi im bila ukazana ljekarska pomoć", rekao je neimenovani izvor "Avaza".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije