Društvo

Višković: Potrebni koordinisani koraci zbog moguće pojave virusa korona

Višković: Potrebni koordinisani koraci zbog moguće pojave virusa korona
Foto: N.N. | Višković: Potrebni koordinisani koraci zbog moguće pojave virusa korona

DOBOJ - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Doboju da vlade Srpske i Federacije BiH (FBiH) trenutno preduzimaju sve neophodne korake kojim bi se odgovorilo na moguću pojavu virusa korona u BiH.

"Razmotrili smo danas šta to rade Republika Srpska i FBiH i dogovorili da naredne korake radimo koordinisano ukoliko se pojavi slučaj korona virusa u BiH, što nije isključeno", rekao je Višković novinarima nakon sastanka sa premijerom FBiH Fadilom Novalićem.

Višković je istakao da je zadovoljan današnjim sastankom kojem su prisustvovali članovi relevantnih timova i ustanova Srpske i FBiH, kako bi se utvrdila njihova spremnost, potrebe i kako bi što spremniji dočekali eventualne slučajeve lica koja su pozitivna na virus korona.

On je istakao da se ovaj virus može kontrolisati pridržavanjem procedura koje nalažu zdravstvene ustanove.

Višković kaže da u kliničke centre treba upućivati samo potencijalne pacijente sa težim simptomima.

On je rekao da je sastanku prisustvovao i predstavnik Ministarstva civilnih poslova u Savjeta ministara, sa kojim je razgovarano o nabavakama zaštite opreme za zdravstvene radnike, kao i da vlade entiteta zajedno sa Savjetom ministara zatraže smanjivanje broja prelazaka preko granice za putnike iz zemalja ugroženih virusom korona.

Višković je ukazao da je potrebno da mediji daju prostor zdravstvenim stručnjacima kako se ne bi dizala panika i preduzimale neke nepotrebne i nekotrolisane mjere.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije