Društvo

Višković: Zajednički cilj - unaprijediti položaj radnika

Višković: Zajednički cilj - unaprijediti položaj radnika
Foto: Srna | Višković: Zajednički cilj - unaprijediti položaj radnika

BANJALUKA - Mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković u razgovoru sa predstavnicima Saveza sindikata Srpske istakao je da zajednički cilj ostaje unapređenje materijalnog položaja radnika u Republici Srpskoj.

On je podsjetio da je Vlada u prethodnom periodu brojnim mjerama pokazala socijalnu osjetljivost, između ostalog i povećanjem najniže plate, te povećanjem plata u realnom i javnom sektoru.

Višković je izrazio uvjerenje da će Vlada nastaviti da u svim važnim pitanjima uvažava stavove socijalnih partnera, te da će se aktivnosti sprovoditi uz konsultacije i otvoren dijalog, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Na sastanku, održanom u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske, razgovarano je o programima i aktivnostima koje se realizuju u okviru Ekonomsko-socijalnog savjeta Srpske, te o realizaciji memoranduma koji je Savez sindikata potpisao sa Vladom.

Predstavnici Saveza sindikata izrazili su očekivanje da će Vlada Srpske nastaviti da radi na pronalaženju rješenja za sva otvorena pitanja na bazi dogovora i saradnje.

Delegaciju Saveza sindikata Republike Srpske predvodila je predsjednik Saveza Ranka Mišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije