Društvo

Pratite nas na Google news

Višković i Lukač u Doboju otvorili novi objekat za policiju

Višković i Lukač u Doboju otvorili novi objekat za policiju
Foto: N.N. | Višković i Lukač u Doboju otvorili novi objekat za policiju
Sanja Čakarević

DOBOJ - Radovan Višković, predsjednik Vlade RS i Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS otvorili su objekat u kojem će biti smještena Policijska Stanica Doboj 1 i Policijska stanica za bezbijednost saobraćaja Doboj.

Vrijednost objekta je 1,8 miliona KM, a izgradnja je finansirana sredstvima Svjetske banke.

Objekat je sagrađen na mjestu stare zgrade PB BS Doboj koja je u poplavama u maju 2014. u potpunosti uništena.

U novom objektu radiće više od 150 službenika Policijske uprave Doboj.

"Obišli smo, prostor je zaista vrhunski, kvalitetno urađen, namješten, prema tome uslovi za rad od danas bar što se tiče Policijske stanice 1 i Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja zaista su na jednom zavidnom, da ne kažem evropskom nivou", izjavio je Višković.

"Na ovaj način policija dobija jedan novi potencijal za uspješnu i dobru bezbijednost u gradu Doboju i u čitavoj RS. Možemo da pohvalimo izvođača radova koji je ovaj objekat uradio kvalitetno i nadamo se da će dugo da služi svim našim pripadnicima i građanima Doboja", rekao je Lukač.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Prilika za mlade političare i političarke iz BiH

Marketing tim / 23.01.2020 00:00

U oktobru 2020. godine održaće se lokalni izbori u BiH, a na listama će biti i mlade osobe do 30 godina starosti, sa ili bez prethodnog političkog iskustva. Mlade vidimo kao ključni resurs za kreiranje novih ideja i stvaranje ugodnijeg ambijenta življenja.

Međutim da bi mladi mogli odgovoriti ovom zadatku i ispuniti očekivanja neophodno je da znaju kako funkcionira politički sistem u BiH, kako da zagovaraju nove ideje i stvaraju promjene i na posljetku da su uvezani s drugim mladima sličnih razmišljanja.

Institut za razvoj mladih KULT razvio je poseban program za omladinske političke lidere i liderice pod nazivom UMiDp, a upravo je otvoren poziv za treću generaciju mladih političara/ki ove obuke.

Obuka se sastoji od tri petodnevna modula, koji će se održati u februaru, aprilu i maju. Institut pokriva troškove prijevoza, smještaja i hrane za odabrane polaznike/ce.

U toku 2018. i 2019. g. ovu obuku pohađale su dvije generacije, 43 polaznika/ice iz 28 lokalnih zajednica iz 13 različitih stranaka, registriranih u BiH. Njihova iskustva pogledajte u videu:

Rok za dostavljanje prijava za treću generaciju je do nedjelje, 26. 1. 2020. godine do 23.59 sati, a prijave se dostavljaju isključivo putem online linka: http://mladi.org/myURL/umidp3.

Najčitanije