Društvo

"Vivia Run&More Weekend" festival: Zajedno obojimo Banjaluku

"Vivia Run&More Weekend" festival: Zajedno obojimo Banjaluku
Foto: Ustupljena fotografija | "Vivia Run&More Weekend" festival: Zajedno obojimo Banjaluku

Najluđi color party na planeti kuca na vrata Banjaluke. Stotine malih i velikih trkača u čistim bijelim majicama u petak će biti na startu šarene staze. Trčaće ili hodati svoje najveselije kilometre. Na svakih 100 m volonteri će ih zasipati bojama organskog porijekla, a svakog uspješno obojenog učesnika na cilju će dočekati sjajna atmosfera uz muzički sastav "Ultrazvuk".

Prijave su otvorene do četvrtka u 20.00 časova, u knjižari MyBook. Požurite! Broj učesnika je limitiran.

Najpopularnija i najuzbudljivija trka u Banjaluci održava se u okviru petog "Vivia Run&More Weekend" festivala. 

"Color Fun Run starta 20. maja, u 19:30h, na Trgu Krajine. Okupljanje učesnika je 15 min ranije. Učestvovati mogu svi - od 7 do 107. Trka je jedinstvena na Balkanu, a inspirisana je hindu festivalom boja HOLI, u okviru kojega hiljade ljudi širom svijeta obilježava sreću velikih početaka. Radujemo se svakom novom učesniku", kaže Maja Vujanović, PR festivala. 

Trka uz boje koje se koriste i u ishrani i lako skidaju sa odjeće je amaterskog karaktera. Planirana je za rekreativce i sve koji žele probati nešto nesvakidašnje.  Stazu je moguće i prehodati, a cilj je samo jedan  - promocija drugarstva, motivacije i zabave. Šansu je ponovo dobila i ekipa Servis centra "Dajte nam šansu - Zvjezdice".

"S nestrpljenjem čekamo događaj. Još uvijek prepričavamo pozitivno iskustvo od prošle godine, kada su Zvjezdice, takođe, bili ravnopravni učesnici. Izuzetno nam je važna činjenica da su organizatori prepoznali značaj uključivanja lica sa poteškoćama u razvoju, i da to na neki način postaje tradicija. Naše najmlađe Zvjezdice biće dio Bambini trke, a oni malo stariji zabavljaće se u okviru Color Fun Run. Ne sumnjamo da će biti urnebesna zabava", kaže Željka Perišić - Ninković, direktorka Servis centra "Dajte nam šansu - Zvjezdice".

Pored MyBook Color Fun Run, u petak su i Intersport School Run i Tropic Bambini Maraton. Start za sve trke je na Trgu Krajine. 

Okupljanje učesnika Tropic Bambini Maratona počinje u 17.00 časova, a start je u 17.15 časova. Predškolci uzrasta od 2 do 5 godina trče uz pratnju jednog roditelja ili staratelja. Djeca uzrasta od 6 do 7 godina trče uz pratnju trenera volontera. Sve ih na cilju čekaju polaznici Muzičkog Ateljea Rock Simfonije, Fazonkova družina, eksplozija navijačkih emocija i odlična zabava (18.00 časova). Medalje i poklone sponzora neće dobiti samo najbrži. 

Okupljanje osnovaca i srednjoškolaca u okviru Intersport School Run počinje u 17.30 časova, a start je u 18.00 časova. Obuhvata takmičenja u različitim kategorijama, za lični, odjeljenski i školski rezultat. Tim koji pokreće, u saradnji sa Intersportom, nagradiće i sve učesnike posebno dizajniranim medaljama, muzikom, smijehom, novim poznanstvima i svim bojama zabave u okviru Color Fun Run. Proglašenje pobjednika planirano je u 19:00h. 

Generalni sponzor festivala je kompanija za distribuciju i prodaju prirodne izvorske vode "Vivia". Partneri "Vivia Run&More Weekend" festivala su i G-Drive, Tropic/Moj Market, Nektar, Intersport, MyBook, Sport Vision, klinika Svjetlost, Metromedia Group, delegacija Evropske unije u BiH,  Olimpijski komitet BiH i svi koji vole sport i zabavu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije