Društvo

Vjernici u Banjaluci dočekali patrijarha Irineja

Vjernici u Banjaluci dočekali patrijarha Irineja
Foto: Srna | Vjernici u Banjaluci dočekali patrijarha Irineja

​BANJALUKA - Brojni vjernici dočekali su jutros Njegovu svetost patrijarha srpskog Irineja ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Tokom dočeka kojem su, osim brojnih vjernika, prisustvovali i zvaničnici Srpske, sveštenstvo Hrama Hrista Spasitelja pozdravilo je srpskog patrijarha i zatražilo da vjerujući narod ovog kraja duhovno podrži, savjetuje i okrijepi i da im da snage da istraje na putu Gospodnjem.

Oni su istakli da je današnja posjeta patrijarha Irineja, pogotovo u dane kada se slavi Božić, velika radost za sve u Banjaluci i Republici Srpskoj.

Osim patrijarha Irineja, u Hram su stigli Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom, vladika banjalučki Jefrem, bihaćko-petrovački Sergije i zvorničko-tuzlanski Fotije.

Dočeku patrijarha prisustvovali su i ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić i ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić.

Patrijarh Irinej služiće u Sabornom hramu Hrista Spasitelja Svetu arhijerejsku liturgiju povodom trećeg dana Božića posvećenog Svetom arhiđakonu i prvomučeniku Stefanu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije