Društvo

Vlada KS napravila prvi korak za smjenu direktora Doma zdravlja KS

Vlada KS napravila prvi korak za smjenu direktora Doma zdravlja KS
Foto: Ilustracija | Vlada KS napravila prvi korak za smjenu direktora Doma zdravlja KS

SARAJEVO - Vlada Kantona Sarajevo je na varednoj sjednici koja je održana jutros razriješila Upravni odbor JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo, a zatim imenovala nove članove koji će imati funkciju vršioca dužnosti.

Za v.d. predsjednika ovog upravljačkog tijela imenovan je Abud Sarić, dok će njegovi članovi od danas biti Milan Mandilović, Saša Mandić, Dinko Remić i Aida Kikić, javio je Klix.ba.

"Razlog ovom razrješenju i imenovanju je dodatno unapređenje pružanja primarne zdravstvene zaštite, a koja u vremenu intenzivne borbe protiv pandemije koronavirusa ima značajnu ulogu", saopšteno je iz Vlade KS.

Time su stvoreni uslovi da novi Upravni odbor smijeni direktora Doma zdravlja KS Mehmeda Kulića, što je Klix.ba sinoć najavio.

Njega će zamijeniti dr Muhamed Ahmić, bivši direktor Psihijatrijske bolnice Jagomir.

On bi trebao postati novi direktor Doma zdravlja KS na prijedlog stranke BOSS koja participira u kantonalnoj većini sa SDA, SBB-om i DF-om.

Ova smjena dolazi nakon niza kritika javnosti, ali i zamjerki pojedinih zdravstvenih radnika na račun rada domova zdravlja u jeku pandemije virusa korona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije