Društvo

Vlada RS podržala sa 5.000 KM humanitarnu akciju "Za male Bjelajce"

Vlada RS podržala sa 5.000 KM humanitarnu akciju "Za male Bjelajce"
Foto: Facebook | Vlada RS podržala sa 5.000 KM humanitarnu akciju "Za male Bjelajce"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske podržala je sa 5.000 KM humanitarnu akciju "Za male Bjelajce", koja je pokrenuta s ciljem da se pomogne samohranoj majci troje djece Vesni Bjelajac iz banjalučkog naselja Petrićevac.

Akciju je pokrenuo Vaterpolo klub "Borac fortuna", a svi koji žele pomoći, mogu uplatiti novac na žiro-račun 562-099-80918990-89 koji je otvoren kod NLB banke sa naznakom "za male Bjelajce".

Vesna Bjelajac je u aprilu ostala bez supruga koji je bio jedini zaposlen u ovoj porodici, te sama brine o dječacima od 13 i deset godina, te o bebi od pet mjeseci.

Vesnin suprug bio je jedini zaposlen u ovoj porodici, a preminuo je od posljedica zaraze virusom korona, tako da su ostali bez stalnih novčanih prihoda.

Ova hrabra majka školuje dva osnovca, od kojih je jedan četvrti, a drugi osmi razred osnovne škole i vraća dva kredita, od kojih je jedan stambeni, koji je i najveći teret, za koji je kao sredstvo obezbjeđenja uspisana hipoteka na stan u kojem žive Vesna i dječaci, a kojeg je ostalo oko 36.000 KM. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije