Društvo

Vlada RS prihvatila informaciju o stanju projekta restrukturisanja "Željeznica"

Vlada RS prihvatila informaciju o stanju projekta restrukturisanja "Željeznica"
Foto: Srna | Vlada RS prihvatila informaciju o stanju projekta restrukturisanja "Željeznica"

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske zadužila je danas ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite i industrije, energetike i rudarstva da, po hitnom postupku, u proceduru upute nacrte zakona koji su od ključnog značaja za nastavak postupka restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske".

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila informaciju o trenutnom stanju projekta restrukturisanja "Željeznica Republike Srpske" i prijedloga daljih aktivnosti, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Ministri su usvojili i informaciju o požarima na području krša, prema kojoj se Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede zadužuje da sredstvima posebnih namjena za neplanirane mjere zaštite šuma za ovu godinu podrži saniranje posljedica šumskih požara na području krša.

Zadužuje se i Javno preduzeće "Šume Republike Srpske" da vlastitim sredstvima podrži nabavku materijalno-tehničke opreme za borbu protiv požara na području krša.

Vlada je donijela odluku o davanju saglasnosti za ustupanje prostorija poslovnog objekta Urbanističkog zavoda u Banjaluci za potrebe banjalučkog Medicinskog fakulteta.

U odluci se daje saglasnost Institutu za urbanizam, građevinarstvo i ekologiju Srpske da Univerzitetu u Banjaluci, za potrebe Medicinskog fakulteta, bez naknade ustupi na korištenje poslovne prostorije u objektu Urbanističkog zavoda ukupne površine 1.019,76 metara kvadratnih.

Vlada Srpske danas je usvojila i informaciju o potrebi izgradnje objekta za Policijsku stanicu Lauš, Policijske uprave Banjaluka, prema kojoj se Ministarstvo unutrašnjih poslova zadužuje da stupi u pregovore sa Gradskom upravom Banjaluke radi učešća u projektu sufinansiranja izgradnje objekta za smještaj ove stanice.

Prema ovoj informaciji, ministarstva finansija i unutrašnjih poslova zadužuju se da u budžetu za narednu godinu planiraju sredstva za tu namjenu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije