Društvo

Vlada RS ulaže milione u Zavod "Dr Miroslav Zotović" i Srpske Toplice

Vlada RS ulaže milione u Zavod "Dr Miroslav Zotović" i Srpske Toplice
Foto: N.N. | Vlada RS ulaže milione u Zavod "Dr Miroslav Zotović" i Srpske Toplice

BANJALUKA - Vlada RS će uložiti deset miliona maraka za kapitalne investicije u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović i Banjsko rekreativni centar Srpske Toplice, dok je ukupna vrijednost investicije 25,15 miliona maraka, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću nakon sjednice Vlade.

"Vlada je zadužila Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite i Ministarstvo finansija da u budžetu RS za 2021. i 2022. godinu, na poziciji Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite, obezbijedi finansijska sredstva za sufinansiranje navedenog projekta", saopšteno je iz Vlade.

Osim toga, utvrđen je i  Prijedlog zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku, kojim se, kako je saopšteno, uređuje zaštita prava na suđenje u razumnom roku, kao i pravo na pravično zadovoljenje zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku.

"Nakon detaljne analize, koju je sprovelo Ministarstvo pravde, jedan od uzroka predugog trajanja sudskih postupaka je neefikasnost vođenja postupka, te veliki broj zaostalih predmeta", objašnjeno je. Takođe, Vlada je utvrdila i Nacrt zakona o Gradu Derventa, kojim se uređuje područje, nadležnosti, organi i finansiranje Grada Derventa, kao i Nacrt zakona o izmjeni i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji RS.

Usvojena je i Informacija o realizaciji projektnih aktivnosti nove faze Projekta oporavka od poplava u RS, kako bi se trajno stambeno zbrinula domaćinstava čiji su domovi oštećeni ili uništeni u poplavama i klizištima 2014. godine. 

"Vrijednost Projekta za RS iznosi do 15,53 miliona maraka, a do sada je utrošeno ukupno 11,1 milion maraka", saopšteno je, i pojašnjeno da se projekat u većem dijelu finansira donatorskim sredstvima EU, u iznosu 13,3 miliona maraka, dok je Vlada RS obezbijedila 1.450.000 maraka. 

Vlada je donijela i Odluku o odobravanju sredstava za finansiranje projekata iz donatorskih sredstava Vlade Republike Srbije, u iznosu od 465.000 maraka.

"Navedena sredstva biće utrošena za projekte Završetak izgradnje i vanjsko opremanje Vatrogasnog doma u opštini Ribnik, Završetak rekonstrukcije dječijeg vrtića u opštini Ribnik, Opremanje ambulante porodične medicine u Slatini, i Završetak projekta vodosnabdijevanja mjesne zajednice Plana i Bijela Rudina u opštini Bileća", objasnili su.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije