Društvo

Vlada RS uručila 52 tone brašna "Mozaiku prijateljstva"

Vlada RS uručila 52 tone brašna "Mozaiku prijateljstva"
Foto: N.N. | Vlada RS uručila 53 tone brašna "Mozaiku prijateljstva"

Vlada Republike Srpske doznačila je humanitarnom udruženju građana "Mozaik prijateljstva" 52 tone brašna, što će u ovo teško vrijeme umnogome značiti za korisnike javne kuhinje.

 

Istakao je ovo za "Nezavisne" Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja građana "Mozaik prijateljstva", koji kaže da je ovo za njih značajna donacija, jer po prvi put u "Mozaik" dolazi ovolika količina brašna.

"Od posebnog značaja je što ćemo ovo brašno moći dati pekarima, a da oni naprave hljeb kojeg će biti dovoljno za sve korisnike javne kuhinje. Svaka pohvala za Vladu Republike Srpske, a posebno u ova teška i krizna vremena. U ovo vrijeme dati brašno, ulje, šećer, te najosnovnije namirnice, je vrednije od zlata", rekao je Subašić.

Prema njegovim riječima, imali su i ranije slučajeve da su dobijali donacije brašna, koje bi nakon toga podijelili ugroženim sugrađanima, ali ističe da je ovoga puta  drugačije.           

"Često bake i bolesni ne mogu ni napraviti hljeb, tako da nisu imali koristi od toga da im samo uručimo vreću brašna. Ovo je za 'Mozaik prijateljstva' od velikog značaja, pogotovo što od ovog brašna možemo praviti hljeb za korisnike javne kuhinje, jer ga je u posljednje vrijeme bilo u veoma malim količinama", naglasio je Subašić, dodavši da je sada najbitnije to što će i najugroženiji imati bar dovoljne količine hljeba. 

Osim toga, korisnicima javne kuhinje će podijeliti preostale količine brašna.

Tom prilikom Subašić je kazao da trenutno oko 1.400 građana dobija od "Mozaika prijateljstva" različite vrste pomoći, te da se svakodnevno javlja sve veći broj građana.

Dodaje da u ovom udruženju očekuju najavljenu pošiljku konzervi, šećera, ulja i drugih životnih namirnica.

Podsjećamo, Vlada Republike Srpske usvojila je nedavno informaciju o raspodjeli robe nabavljene u postupku interventnih nabavki, te zadužila Ministarstvo trgovine i turizma RS da podijeli namirnice.

Količine konzervirane hrane, suncokretovog ulja, šećera i soli određene su u skladu sa pojedinačnim potrebama ovih ustanova dostavljenim službama Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske u prethodnom postupku, a namirnice će biti doznačene za petnaest javnih kuhinja i ukupno 3.570 korisnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije