Društvo

Vlada Republike Srpske izdvaja sredstva za sanaciju banjalučke Gimnazije

Vlada Republike Srpske izdvaja sredstva za sanaciju banjalučke Gimnazije
Foto: Velibor Tripić/Arhiva | Vlada Republike Srpske izdvaja sredstva za sanaciju banjalučke Gimnazije
Srna

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske obezbijedila je u budžetu za ovu godinu dva miliona KM za obnovu i sanaciju 24 objekta osnovnih škola, a primarna je obnova područnih odjeljenja.

Trivićeva je na konferenciji za novinare u Banjaluci, nakon današnje sjednice Vlade, istakla da je Ministarstvo prosvjete i kulture naknadno izdvojilo još 550.000 KM za adaptaciju dodatnih 16 objekata.

"Te škole su provele potrebne procedure i očekujemo da se krene sa rekonstrukcijama. Ministarstvo je odobrilo i 110.000 KM za nabavku i popravke kombi voztila, za učenike koji putuju, a koji nemaju mogućnost da koriste javni prevoz", rekla je Trivićeva.

Trivićeva je navela da je Vlada danas usvojila i informaciju o nastavku aktivnosti na izgradnji nove škole u banjalučkom naselju Paprikovac, za što je, prema procjenama, potrebno izdvojiti pet miliona KM.

"Zvanično nas je Grad Banjaluka obavijestio da je počela eksproprijacija zemljišta za školu, a sljedeći korak Ministarstva prosvete i kulture je objavljivanje poziva za izradu tehničke dokumentacije kako bismo krenuli sa daljom procedurom", naglasila je Trivićeva.

Ona je napomenula da bi toj školi gravitirano 922 đaka od prvog do devetog razreda.

Trivićeva je istakla da je Vlada danas i zvanično izdvojila sredstva za sanaciju Gimnazije Banjaluka.

"Ukupna vrijednost radova procijenjena je na 296.478 KM, od čega je Kabinet predsjednika Republike izdvojio 100.000 KM, a Vlada odobrila 196.478 KM", rekla je Trivićeva.

Od planova za izgradnju novih škola, Trivićeva je navela školu u Istočnom Sarajevu, gdje je grad završio projektnu dokumentaciju i očekuje se početak gradnje.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije