Društvo

Vlada Srpske: Zolak da odgovori ko će snabdijevati bolnice u Srpskoj i FBiH kiseonikom

Vlada Srpske: Zolak da odgovori ko će snabdijevati bolnice u Srpskoj i FBiH kiseonikom
Foto: N.N. | Vlada Srpske: Zolak da odgovori ko će snadbijevati bolnice u Srpskoj i FBiH kiseonikom

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske pozvala je danas direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva Aleksandra Zolaka da "jasno, nedvosmisleno, tačno i činjenično odgovori građanima u Republici Srpskoj ko je kontrolisao kvalitet kiseonika do marta 2021. godine u Republici Srpskoj" i da li je to činila Agencija na čijem je čelu.

"Da li ste i zašto niste izuzimali uzorke kiseonika i kontrolisali kvalitet? Gdje vam je oprema sa kojom kontrolištete u laboratoriji i čime kontrolišete i šta priznajte kao dokaz kvaliteta, čistoće kiseonika? Gdje se proizvodi kiseoniik, koje čistoće kiseonik se koristi u medicinske svrhe?", pitaju Zolaka iz Vlade Srpske.

U saopštenju Biroa Vlade za odnose s javnošću navodi se da su sve ovo pitanja od presudne važnosti da bi građani dobili valjane i tačne informacije na koje, kako se ističe, Zolak nikada nije konkretno odgovorio.

Iz Vlade Srpske od Zolaka traže i odgovor na pitanje kakvog je kvalitet kiseonik koji se koristi u bolnicama i kliničkim centrima u Feraciji BiH.

Vlada Srpske od Zolaka traži "odgovor na najvažnije pitanje - da građanima u Srpskoj odgovori ko će sad snadbijevati bolnice u Srpskoj i Federaciji BiH kiseonikom, jer je kompaniji Meser 24. oktobra ove godine istekla dozvola koju je izdala Agencija za lijekove BiH".

"Ako Meser nema dozvolu ko sad u ovoj situaciji snadbijeva bolnice kiseonikom? I ko će biti kriv za izgubljene živote jer po vašim procedurma i odlukama sada trenutno niko nema dozvolu za medicinski kiseonik. Ovo je važno pitanje i očekujemo da gospodin Zolak odgovori argumentima i činjenicama i tačnim podacima", navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade poručuju da je kiseonik u Republici Srpskoj obezbijeđen i da nijedan život nije ugrožen zbog nedostatka kiseonika, jer, kako se navodi, Srpska ne zavisi od neodgovornih direktora poput Zolaka, već institucije odgovorno rade posao, poštuju procedure, struku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije