Društvo

Pratite nas na Google news

Vlada Srpske dostavlja kontejnere najugroženijima u Kostajnici

Vlada Srpske dostavlja kontejnere najugroženijima u Kostajnici
Foto: elvacometpro.com | Vlada Srpske dostavlja kontejnere najugroženijima u Kostajnici
Srna

KOSTAJNICA - Četiri kontejnera za najugroženije kategorije ljudi u Kostajnici nakon zemljotresa biće dostavljeni sutra u ovu opštinu, najavljeno je iz te opštine. Kontejneri će biti dostavljeni na stadionu "Partizan" u 12.30 časova.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će sutra za najugroženije kategorije u toj opštini biti dostavljeni tri stambena kontejnera, nabavljena iz sredstava budžetske rezerve premijera, a jedan će donirati preduzeće koje ih proizvodi.

"To su kontejneri koji, osim stambenog dijela, imaju kupatilo i grejno tijelo, što znači da imaju struju i vodu. Putem Civilne zaštite u te kontejnere biće ubačeni kreveti sa dušecima, tako da će, kada stignu u Kostajnicu, biti stavljeni na raspolaganje onim kojima su najpotrebniji da u ove hladne dane dobiju smještaj", rekao je Višković u video-poruci.

On je istakao da se ti kontejneri uspješno izrađuju u Republici Srpskoj i ispunjavaju sve standarde, kao i uslove energetske efikasnosti i mogu služiti za stanovanje bez nekih posebnih problema.

Premijer Srpske zahvalio je firmi koja izrađuje te kontejnere.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije