Društvo

Vlada Srpske usvojila Program rada za 2021. godinu

Vlada Srpske usvojila Program rada za 2021. godinu
Foto: N.N. | Vlada Srpske usvojila Program rada za 2021. godinu

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske usvojila je danas na posebnoj sjednici Program rada Vlade za ovu godinu, koji predstavlja integrisane godišnje planove rada ministarstava i samostalnih republičkih uprava i upravnih organizacija.

Odlukom o postupku planiranja, praćenja i izvještavanja o realizaciji usvojenih strategija i planova Vlade i republičkih organa uprave propisan je način izrade i sastavni dijelovi godišnjih i srednjoročnih planova rada republičkih organa uprave, Godišnjeg programa rada Vlade i Izvještaja o radu republičkih organa uprave.

Vlada Srpske usvojila je Srednjoročni plan rada za period 2021-2023. godina Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, Poreske uprave, Republičke uprave za inspekcijske poslove, Republičke uprave civilne zaštite, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Usvojen je i Srednjoročni plan rada za period 2021-2023. godina Agencije za državnu upravu, Republičkog deviznog inspektorata, Republičke uprave za igre na sreću, Agencije za agrarna plaćanja, Agencije za upravljanje oduzetom imovinom, Agencije za bezbjednost saobraćaja, Republičkog sekretarijata za vjere.

Vlada je usvojila i Srednjoročni plan rada za period 2021-2023. godina Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije, Republičkog zavoda za statistiku, Republičkog pedagoškog zavoda, Republičkog zavoda za standardizaciju i metrologiju, Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, Republičke direkcije za promet naoružanja i vojne opreme.

Usvojen je i Srednjoročni plan rada za period 2021-2023. godina Republičke direkcije za obnovu i izgradnju, Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa, Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Arhiva Republike Srpske, Republičkog zavoda za geološka istraživanja, Centra za pružanje besplatne pravne pomoći i Zavoda za obrazovanje odraslih.

Vlada Srpske usvojila je i Godišnji plan rada za 2021. godinu za sve navedene agencije, centre i uprave, kao i Gender centra-Centra za jednakost i ravnopravnost polova, Helikopterskog servisa Republike Srpske, Službe za zajedničke poslove Vlade, Kancelarije pravnog predstavnika i Odbora državne uprave za žalbe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije