Društvo

Vladimir Kovačević novinar godine

Vladimir Kovačević novinar godine
Foto: N.N. | Vladimir Kovačević novinar godine

BANJALUKA - Vladimir Kovačević, novinar BN televizije i urednik portala Gerila, proglašen je novinarom godine, na tradicionalnoj manifestaciji Kluba novinara Banjaluka "Off The Record", druženju koje se održava po sedmi put.

Kovačević je izabran jednoglasnom odlukom žirija.

Kovačević je rekao da se zahvaljuje kolegama jer smatraju da mu pripada priznanje za obavljanje ove plemenite profesije.

U Klubu novinara Banjaluka kažu da se Kovačević kao dugogodišnji novinar, koji je javnosti prepoznatljiv po istraživačkim i kritičkim tekstovima i televizijskim prilozima, i u prethodnim godinama nalazio u najužem izboru za nagradu.

"Kao posljedica njegovog rada u prethodnom periodu, naše priznanje preduhitrio je brutalan napad onih koji su u Vladimiru Kovačeviću prepoznali metu, krivca, prijetnju koju treba ućutkati, ukloniti, eliminisati. Napad na Kovačevića bio je napad na novinare, pokušaj ubistva Kovačevića pokušaj je ubistva i novinarstva kakvo je očigledno nepoželjno u društvu ispunjenom nasiljem, bezakonjem, haosom. No, odgovor Vladimira Kovačevića koji se nije uplašio, ustuknuo, zaćutao, pobjegao, već nastavio da izvještava i istražuje sa istom, ako ne i većom odlučnošću, entuzijazmom, odgovornošću, je odgovor kakav i mi želimo da pošaljemo. Ne možete nas spriječiti da radimo svoj posao", saopštio je Klub novinara Banjaluka.

Kovačević je brutalno napadnut 26. avgusta prošle godine. Za pokušaj ubistva optužen je Marko Čolić, kojem je suđenje u toku, a osumnjičen je Nedeljko Dukić koji je u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije